Ny fin jakthelg

I fjor hang det et november-spøkelse over Ekko, det meste gikk på tverke. Nå ser det ut til at han har kommet over det, og jeg tror jeg kan si at Ekko er bedre enn noen gang!

 

Fredag slapp jeg Ekko sammen med valpen Pondus. Arne og Thomas var med. Ekko fikk ut en hare ganske kjapt, men den bløte snøen som lavet ned gjorde sitt til at vitringsforholdene var elendige fra morgenen av. Losen gikk ei stund, men Ekko var bakpå hele veien.

Når sola kom, ble det straks bedre forhold og los nr to for dagen gikk bedre. Koblet Ekko på et veitap for å prøve Ronja på den samme haren.

 

Lørdag var det mye bedre forhold. Det var blitt barmark igjen, og litt fuktighet i lufta gjorde sitt til at vitringsforholdene var prima. Ekko fikk los veldig kjapt nå også, og det gikk tapsfritt i 45 min før det ble tap på vei. Dette er den beste losen jeg har hørt av Ekko noen gang - ikke et eneste hakk i losen og full aus. Så haren to ganger - den ene gangen var den bare to meter fra meg. Fikk dermed sett hvordan Ekko løser oddinger, og på slike forhold glatter han ut. Han begynner å få litt erfaring.

Los nr to kom nesten på kommunedelet. Den gikk også noen fine turer, men ikke med samme trøkk som den første. Det ble tap nede på asfalten på fylkesveien etter ca 45 min, jeg koblet han der fordi det er en del trafikk og høy hastighet.

 

Søndag fant Ekko fot til tross for at det hadde regnet og snødd hele natta. Ikke lange foten, så haren var snart på beina. Denne gikk veldig fint i lia en times tid, også i dag var det bra trøkk. Det virker som om han har løsnet litt på målbruk nå, spesielt når forholdene er gode. Og slik skal det være. Jeg koblet Ekko kl 11, da jeg hadde andre ærend tidlig på ettermiddagen...

 

Nå får Ekko en ukes hvile før jeg ser an føret. Kanskje blir det jaktprøve.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits