Trøbbelhare ga nyttig erfaring på veien

I dag slapp jeg Ekko kl 0750, han fikk fot 0753 og 0754 var losen i gang. Lettvint! Losen gikk bra i 50 min, noen runder på myrene, over og langs veien og noen smårunder rundt berget. Så gikk den oppover lia  langs veien, før den vinklet opp på høgda igjen. Ekko klarte veien bra i dag. Fikk et langt tap oppe på toppen Jeg hadde fortsatt ikke sett losdyret, og med mine "rådyrnerver" så var det fint at Arne tok en tur. Det gikk kanskje 10 minutter fra han kom til haren viste seg fram! :) Antagelig støkket Pondus haren, for losen bråsnudde 60 meter fra der vi satt ved veien. Vi fikk se den på 200 meters avstand i kanten av ei hogstflate. Det ble dødtap på veien, etter at både jeg, Arne og en gjeng med bærplukkere nylig hadde kjørt der. Ekko er unnskyldt for den eksoslukta...

Det virker som om Ekko jager litt saktere i år enn han har gjort tidligere sesonger. Det betyr at han klarer å holde losen i lengre lossekvenser, og veijaging går også bedre enn tidligere. Gledelig!

 

Det ble vel totalt 70-80 losminutter, men det gikk 3 timer fra uttak til dødtap. En skikkelig trøbbelhare!!! :) Moro å se at Pondus begynner å bli skikkelig skogsvant også!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits