Båndtvang

Daglig ser jeg hundeeiere som lar hundene sine løpe løs i mitt nærområde. Til tross for at det er båndtvang fra 1.april - 20.august, er det mange som ignorerer dette. Dette er sterkt beklagelig, da det fører til at mange får et anstrengt forhold til oss som har hund.

Det er en grunn til at det er båndtvang. I denne perioden vokser det opp mange hareunger, rådyrkillinger, elgkalver, fugleunger osv. Det er en veldig sårbar periode for alt vilt, og en hund kan gjøre utrolig mye skade. Mange sier de har kontroll over hundene sine, til tross for at de ikke går i bånd. Og i 99% av tida stemmer nok det. Men instinkt kan man altså ikke kontrollere, og én gang er en gang for mye. Så jeg oppfordrer alle hundeeiere til å tenke seg om før man bryter denne loven igjen.

Her i Østmarka er det nå kontroller og ryktene vil ha det til at 7000,- er summen man med ut med om man blir tatt.

Så hva kan man gjøre? Man ønsker jo at hunden sin skal kunne løpe fritt hele året. Jeg kan anbefale langline. Den er 15 meter lang, og om man kobler den til en strikk og en sele gir dette hunden en bra frihetsfølelse.

Eller man kan lete etter friområder. Vi bruker Stjernbeita fra 1.juli, men det finnes mange slike områder rundt omkring i landet. Sjekk med din aktuelle kommune.Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits